FAQ

 • Wat gebeurt er als mijn competitie vroegtijdig wordt beëindigd (corona)?
  Zoals je waarschijnlijk weet, heeft de regering het samenkomen van grote groepen verboden om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Hierdoor kan het zijn dat een competitie wordt beëindigd. Je wordt hier vroegtijdig over geïnformeerd.
  We hopen je daarom te zien tijdens een van onze andere competities op de nieuwe datum.
  We houden je op de hoogte als er iets verandert. Neem gerust contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt.
 • Welke maatregelen nemen jullie tegen het coronavirus?
  Voor een wedstrijd worden alle spelers zijn/haar temperatuur gecontroleerd*. De maatregelen worden regelmatig omgeroepen via een omroepsysteem.
  Mocht iemand een te hoge temperatuur hebben dan verzoeken wij desbetreffende persoon het veld te verlaten en raden wij diegene aan zich te laten testen (dit kan op locatie** maar ook bij de GGD). Mondkapjes zijn gratis ter beschikking.
  * Spelers die niet gevaccineerd zijn worden gecontroleerd op zijn/haar temperatuur.
  ** Kosten voor een zelftest op locatie bedraagt EUR 8,- per test (Let op: Testen is pas verplicht als iemand klachten of een te hoge temperatuur heeft). 
 • Wat is Ballie?
  Het begin van Ballie Het idee is ontstaan doordat veel voetballiefhebbers te vroeg stoppen met voetballen wegens tijdnood. Ze hebben het druk met werk, studie, familie en vrienden. Hierdoor hebben veel voetballiefhebbers geen tijd om 3 keer in de week te voetballen met allerlei verplichtingen als scheidsrechters, kantinediensten, spelers en leiders verzamelen, materiaal bijhouden en alle andere vrijwilligerswerk. Om deze reden zijn wij in 2019 begonnen met het unieke concept van Ballie. Wat is Ballie? Ballie is een voetbalcompetitie voor studenten en vrienden. Wij bieden de oplossing voor studenten, vrienden en voetballiefhebbers die geen tijd hebben voor verplichtingen zoals trainingen en wedstrijden in het weekend. Ballie biedt het gehele jaar verschillende competities aan zonder langlopende lidmaatschappen. Ook bieden wij verschillende soorten wedstrijdvarianten aan als 6v6 en 7v7. Meld een team aan en speel elke week een wedstrijd op een door jullie gekozen avond. Een keer spelers tekort? Geen probleem! Wij regelen reservespelers. Waarom Ballie? Bij Ballie voetbal je 1 keer in de week een wedstrijd. Ballie Nederland werkt niet met vrijwilligers maar met betaalde krachten. Dit betekent dat het enige wat jij moet te regelen is het aanmelden van een team bij Ballie en het bedenken van een goede teamnaam. Wij regelen de rest zoals aan veldbezetting, scheidsrechters, drinken in pauze, verzorging tijdens blessures, hapjes in een clubhuis, eigen account op de website, eindbuffet, prijsuitreiking en missende spelers. Je hebt geen verplichtingen (en dus geen trainingen). Wij geloven in voetbal op een ander niveau!
 • Moet je gelijk betalen?
  Nee. Betalen hoeft pas als de competitie definitief doorgaat. Dit is meestal een maand voordat de competitie begint.
 • Wat zijn de voorwaarden van kortingsbonnen/tegoedbonnen?

  Iedere tegoedbon of kortingscode is voorzien van een unieke code. Dit kan een nummercode en/of pincode en/of tekstcode zijn.
  Iedere tegoedbon of kortingscode wordt slechts één maal verstrekt. Je dient de cadeaubon/kortingscode (inclusief de code) zorgvuldig te bewaren.
  Iedere tegoedbon of kortingscode kan je inwisselen tot 1 maand voordat de competitie begint. Daarna is de cadeaubon of kortingscode voor desbetreffende competitie niet meer geldig.
  Tegoedbonnen of kortingscodes ervan zijn niet inwisselbaar voor geld.
  Je kan 1 tegoedbon of kortingscode per team per competitie verzilveren.
  Member Get Member actie: Haal je een nieuw team binnen (een team dat nog niet lid is geweest) dan krijg jij als team en het nieuwe team dat je binnenhaalt €25,- korting.
 • Wat zijn de spelregels?
  Om de spelregels van de Ballie competitie te bekijken moet je ingelogd zijn. Mocht je geen account hebben dan kan je mailen naar info@balliegroningen.nl.
 • Waar worden de wedstrijden gespeeld?
  De wedstrijden worden op verschillende locaties gespeeld.   Groningen
  Adres: Mulock Houwerlaan 29, 9727 KG Groningen
  Openingstijden:
  Geopend ⋅ Sluit om 23:00
  Leeuwarden
  Bevindt zich in: Sportpark Nylân
  Adres: Middelzeelaan 18A, 8931 AK Leeuwarden
    Nijmegen
  Adres: Oscar Carréstraat 102, 6542 VB Nijmegen
 • Organiseren jullie ook bedrijfsuitjes?
  Ja. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden wat voor bedrijfsfeesten er kunnen worden georganiseerd? Neem dan contact met ons op.
 • Ik heb te weinig spelers, en nu?
  Wanneer je weet dat je geen compleet team hebt op de speeldatum, dan zoeken wij zo spoedig mogelijk spelers om te kijken of je deze wedstrijd toch kan spelen. Mocht dit niet lukken dan wordt de stand automatisch 2-0 voor je tegenstander.
  Belangrijk: inventariseer ruim van te voren of je op elke speeldag een compleet team hebt, dit vergemakkelijkt het om met de tegenstander tot een nieuwe speeldatum te komen. Constateer je pas enkele dagen van tevoren dat je geen team hebt, is het lastig om een nieuwe speeldatum te vinden. Vaak is er dan geen andere keus dan de wedstrijd af te gelasten.
  Een geplande wedstrijd mag altijd eerder worden gespeeld, niet later tenzij beide teamleiders akkoord gaan om een wedstrijd in te halen. Wel moeten de teamleiders onderling een nieuwe datum plannen. Wij regelen een scheidsrechter en veldbeschikking.
 • Wat zijn sponsormogelijkheden?
  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om sponsor te worden? Neem dan contact met ons op.
 • Mijn wedstrijd is afgelast, en nu?
  Afgelaste wedstrijden komen alleen voor als een team te weinig spelers heeft. Mocht dit zo zijn dan doen wij ons best om spelers te regelen zodat de wedstrijd toch door kan gaan.
  Een afgelaste wedstrijd wordt in beginsel verplaatst naar de eerstvolgende inhaaldatum op de speeldagenkalender, tenzij het (pas) dan spelen van de wedstrijd van invloed is op kampioenschap. In dat geval zal de competitieleiding de wedstrijd eerder vaststellen en dient de wedstrijd op dat moment te worden gespeeld.
 • Wat is het beleid betreft de spelershoeveelheid?
  Teams mogen zelf bepalen wie speelt en hoeveel spelers in een team zitten. Teamleiders zijn hier dus helemaal vrij in.
 • Wat zijn de speeltijden?
  Hieronder lees je de speeltijden. Dit kan per competitie nog wijzigen aangezien de hoeveelheid teams kan verschillen per competitie. 19:00 – Ronde 1 – 2 wedstrijden 20:00 – Ronde 2 – 2 wedstrijden 21:00 – Ronde 3 – 2 wedstrijden
 • Niveau aangeven
  Ballie groeit. Daarom vragen wij je nu om je niveau door te geven. Op basis hiervan bepalen wij (alleen met 8+ aanmeldingen per competitie) in welke competitie je speelt. Zo worden de competities nóg leuker en spannender. De keuzes waaruit je nu kan kiezen zijn: Niveau beginnend (weinig ervaring) Niveau neutraal (ervaring) Niveau ervarend (veel ervaring)   Op basis hiervan word je in de volgende competitie geplaatst: Divisie 1 – Ervarend Divisie 1 – Neutraal Divisie 3 – Beginnend